Önismeret

Big Five, vagyis az ötfaktoros személyiségmodell

A Big Five, más néven a Nagy Ötös vagy Nagy Ötök személyiségmodell az egyik legelfogadottabb elmélet manapság a pszichológiában, ami a személyiség leírását célozza meg. Tulajdonképpen egy személyiségteszt. Egy kifinomult keretrendszer, ami az egyéni személyiségjegyeket öt alapvető dimenzió szerint kategorizálja. Azért is örvend nagy népszerűségnek, mert elég pontos személyiségleírásokat tud adni.

Az 5 tulajdonságot gyakran az OCEAN vagy CANOE betűszavakkal jelölik:

Lelkiismeretesség (Conscientiousness)
Készségesség/Együttműködés (Agreeableness)
Érzelmi stabilitás (Neuroticism)
Nyitottság (Openness)
Extraverzió (Extraversion)

Van egy átfogó Big Five személyiségteszt, ha csak az érdekel, görgess a cikk aljára a linkért!
(Több nyelven elérhető, sajnos magyarul nem.)

 

Miért pont ez az 5 elem írja le a személyiséget?

A modellt úgy fejlesztették ki, hogy számos különböző személyiségjegyet és tulajdonságot elemeztek, majd ezeket csoportosították és kategorizálták a fenti dimenziókba. Ezek különböző aspektusokra összpontosítanak, így lehetővé tesznek egy komplex személyleírást.

Tehát a modell különlegessége abban rejlik, hogy nem egy elméleti alapokon nyugvó elképzelés, hanem empirikus kutatások eredményeként jött létre. A kutatók több ezer személyiségvonást elemeztek és csoportosítottak, majd az azokat leíró dimenziókat rendszerezték és kategorizálták.
Így jöttek létre ezek a dimenziók:

 

Lelkiismeretesség: A megbízhatóság, az önuralom és a rendszeresség dimenziója. Azt mutatja meg, mennyire szervezett és kitartó valaki az élet különböző területein.

Készségesség: A személy együttműködési hajlandóságát, barátságosságát, empátiáját és konfliktuskerülését méri.

Érzelmi stabilitás: Az ellenállóképességet, érzelmi stabilitást vagy instabilitást, valamint a stresszel való megküzdés képességét méri.

Nyitottság: A személy hajlandóságát és képességét méri a kreativitásra, az új ötletekre való nyitottságra, valamint az intellektuális és művészi érdeklődésre.

Extraverzió: A társas kapcsolatokhoz, a gesztusokhoz, az energia szintjéhez és a kalandvágyhoz kapcsolódó jellemzőket írja le.

 

Miért olyan jó ez a modell?

A legtöbb személyiségelmélet bináris kategóriákat használ, tehát valaki vagy ilyen, vagy olyan: vagy extrovertált vagy introvertált. A Big 5 viszont skálákat használ, tehát a skála egyik végén az extrovertált, a másik végén az introvertált tulajdonságok vannak, és ezen belül az adott személyiség bárhol elhelyezkedhet. Szóval azt vizsgálja, hogy mennyire vagy extrovertált és hasonlóan a többi 4 dimenziónál is azt nézi, hol helyezkedsz el a két véglet között. Egy spektrumon helyezi el a személyiséged, semmi sem fekete és fehér.

Az 5 dimenzió viszonylag stabil marad az ember életének nagy részében. A gének és a környezet jelentős mértékben befolyásolják őket, a becsült öröklődésük pedig kb. 50%-os, ami elég sok.

 

Mit tartalmaz a lelkiismeretesség dimenziója?

A lelkiismeretesség dimenziója különféle tulajdonságokat ölel fel, beleértve a felelősségteljes magatartást, az önkontrollt, az önellenőrzést, a kitartást, a pontosságot és a célorientáltságot.

Szoros kapcsolatban áll a sikeres életvezetéssel, a munkahelyi teljesítménnyel és az egészséges életmóddal.

Akiben alacsony szinten van jelen a lelkiismeretesség, az jellemzően impulzív és szervezetlen. Lazább mentalitású, hajlamosabb elodázni a feladatokat, és kevésbé aggódik a rendszerességért és a pontos teljesítésért.

Akiben magas szinten van jelen a lelkiismeretesség, az gondos és fegyelmezett. Hatékonyabban kezeli az időt, szervezi az életét, és jobban teljesít a kitűzött célok elérésében. A kihívásokkal is könnyebben megbirkózik.

 

Mit tartalmaz a készségesség dimenziója?

A készségesség dimenzióját szokták együttműködésnek vagy barátságosságnak is fordítani. Azt méri, hogy az emberek hogyan kezelik a kapcsolataikat. Ide tartoznak olyan tulajdonságok, mint a jóindulatúság, a bizalom, az együttműködési hajlandóság, az empátia és a konfliktuskerülés.

Akiben alacsony szinten van jelen a készségesség, az gyanakvó és nehéz vele együttműködni. Ellenséges lehet vagy manipulatív, ami miatt nem kedvelik és nem is bíznak meg benne. Hajlamos konfliktusokat generálni, nem alkalmazkodik másokhoz.

Akiben magas szinten van jelen a készségesség az megbízható és segítőkész. Érzékeny mások szükségleteire, barátságos és együttműködő. Az emberek megbízhatónak és önzetlennek tartják. Konfliktusok esetén kerüli a konfrontációt, és inkább a harmóniára, kompromisszumra törekszik.

 

Mit tartalmaz az érzelmi stabilitás dimenziója?

Az érzelmi stabilitás dimenziójából azt lehet leszűrni, hogy mennyire vagyunk képesek és hajlandóak megküzdeni a stresszel, valamint azt, hogy érzelmileg mennyire vagyunk ingatagok.

Az általános érzelmi stabilitásunkat írja le azon keresztül, ahogyan a világot érzékeljük. Figyelembe veszi, hogy mennyire érzékeljük az eseményeket fenyegetőnek vagy értelmezhetetlennek. Azt is méri, hogy mennyire éljük meg a negatív érzelmeket.

Akiben alacsony szinten van jelen az érzelmi stabilitás, az szorongó és pesszimista. Gyakori érzelmi ingadozás, szorongás és a stresszre való túlzó reakció jellemzi. Érzelmileg labilis, drámai hangulatváltozásai vannak és önbizalomhiányban szenved. Gyakran szorong, bizonytalan és önsajnálatra hajlamos.

Akiben magas szinten van jelen az érzelmi stabilitás, az nyugodt és magabiztos. Hatékonyan képes kezelni a stresszt, könnyebben alkalmazkodik a változásokhoz. Nem jellemző rá a szorongás és a depresszió. Egészséges önbecsüléssel rendelkezik.

 

Mit tartalmaz a nyitottság dimenziója?

A nyitottság dimenziója az egyén kreativitására, érdeklődésére és kalandvágyára fókuszál. Azt méri, hogy hogyan viszonyulunk az új élményekhez és gondolatokhoz. Magában foglalja az absztrakt, elvont gondolkodás képességét is.

Akiben alacsony szinten van jelen a nyitottság, az szereti a rutinokat és gyakorlatias. Inkább a stabil és ismert környezetet preferálja, nehezebben alkalmazkodik az újdonságokhoz. Konzervatív, idegenkedik az új ötletektől, a biztonságot szereti. Kényelmetlenül érzi magát a változástól, nem igazán kreatív a gondolkodása.

Akiben magas szinten van jelen a nyitottság, az a fantáziadús, spontán dolgokat kedveli. Vonzódik az új ötletekhez és a művészeti élményekhez, továbbá kíváncsi és mer kockáztatni. Nagyon élvezi a változatosságot és szereti az intellektuális kihívásokat, a kreatív dolgokat.

 

Mit tartalmaz az extraverzió dimenziója?

Az extraverzió dimenziója a környezetünkkel való interakcióink milyenségét méri. Azt, hogy milyen a komfortérzetünk és a kommunikációnk a társas kapcsolatokban, meg az energiaszintünk.

Akiben alacsony szinten van jelen az extraverzió, az introvertált, vagyis zárkózott és elmélkedő típus. Visszafogott, kedveli a magányt, nem szeret a figyelem középpontjában lenni. Szüksége van egyedüllétre, hogy feltölthesse az energiáit.

Akiben magas szinten van jelen az extraverzió, az élvezi a társas kapcsolatokat, könnyen szocializálódik, és energiát merít mások társaságából. Szereti a kihívásokat, élvezi, ha az események középpontjában állhat, és hajlamos a kockázatvállalásra. Magabiztos és életvidám.

 

A Big Five személyiségmodell segítségével egy komplexebb, árnyaltabb képet alkothatunk a személyiségről. Az egyes dimenziók kombinációja egyedi és változatos személyiséget eredményez, ami számos élethelyzetben, beleértve a munkahelyi környezetet, a személyes kapcsolatokat és az önismereti utat, meghatározó lehet.

 

Ha van 20 perced, mindenképpen töltsd ki ezt a tesztet! Több nyelven elérhető, magyarul sajnos nem:

https://bigfive-test.com/

 

Forrás:

https://www.simplypsychology.org/big-five-personality.html

Érdekel a véleményed, kérlek oszd meg velünk!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük