Környezetvédelem

Támogass egy jó ügyet a vásárlásoddal! 2. rész

Frissítve: 2022. dec. 4.

Összegyűjtöttem néhány olyan oldalt, ahol a vásárlásokból befolyt profit egy részét a társadalmi felelősségvállalás jegyében költik el.

Az első cikkben olyan webáruházakat gyűjtöttem össze, ahol fát ültetnek a vásárlásod után. Itt olvashatod!

Társadalmi felelősségvállalás? Mi lehet ez? Jótékonysági-, segélyszervezetek támogatása, környezetvédelmi projektek támogatása, oktatási, kutatási, humanitárius, állatvédelmi, közérdekű ügyek támogatása.

A képlet egyszerű. Te vásárolsz valamit, ők pedig abból X összeget eljuttatnak egy szervezethez. Win-win, mindenki nyer, mindenki elégedett. Van-e ennek marketing értéke? Természetesen van, de ebbe most ne menjünk bele. Csak annyit szeretnék megjegyezni, hogy sokkal rosszabbul is el lehet költeni a marketing büdzsét.

 

Fészekcsillag Alapítvány

Ebben a webshopban olyan kézműves termékeket találsz, melyeket megváltozott munkaképességű felnőttek (autista, értelmi-, érzékszervi-, és mozgásfogyatékos személyek) készítenek. Főleg kerámiából és méhviaszból készült valódi különlegességeket találsz itt. A webshop célja, hogy felhívja a figyelmet a fogyatékos emberek értékteremtő munkájára. Biatorbágyon személyesen is meg lehet tekinteni a munkafolyamatokat, és vásárolni is lehet.

bolt.feszekcsillag.hu

 

Jótékonyser

Ki ne szeretné a sört, pláne, ha kézműves? A jótékonyser a profit 100%-t költi adományokra. (Igen 100-at, nem elírás.) A SHARE több, mint egy finom kézműves sör. A SHARE közösségi sör, ami a társadalmi felelősségvállalásért jött létre. Minden egyes SHARE megvásárlásával magyar társadalmi szervezetek, alapítványok munkáját támogatod, hiszen a teljes profitot jótékony célra fordítják. A honlapjukon megtekintheted, hogy eddig milyen szervezetek kaptak támogatást. Webshop is van, de több szórakozóhelyen és fesztiválon is kapható már a jótékonyser, és sörbuszuk is van.

jotekonyser.hu

 

Vegabonshop

Allergénektől mentes élelmiszereket kínáló webáruház. Minden termék tejmentes és tojásmentes, de megtalálhatóak gluténmentes, szójamentes, hozzáadott cukortól mentes, mogyorómentes, vegán és bio élelmiszer alapanyagok és késztermékek is. Minden befolyt 100 forint után 1 forintot tesznek félre. Év vége felé pedig ebből az összegből összeállított élelmiszercsomagot juttatnak rászorulóknak egy segítő szervezeten keresztül. “mentes csoki – mert adni jó!” – jeligére.

vegabonshop.hu

 

Noé Állatotthon

A Noénak van saját felülete, ahol kutyás és macskás pólókat, pulcsikat vásárolhatsz. Egy termék vásárlásával egy kis védenc 3 napi ellátását támogathatod. Elég széles a kínálat és kifejezetten jópofa grafikák és feliratok is vannak nem „horror áron”. Érdemes szétnézni a webshopban, ha a kutyás vagy macskás identitásodat szeretnéd közhírré tétetni.

noe.tubeshop.hu

 

Unicef Magyarország

Az Unicefnek is van saját termékes webshopja. Hazai designerek és gyártók egyedi tervezésű darabjai, valamint az UNICEF sajátmárkás termékei közül válogathatsz: esernyő, plüss maci, kisautó, dekor, zero waste, ékszer, divat stb. A pénz biztosan jó helyre kerül, de szívesen látnám feltüntetve, hogy a vásárlásomból mennyi jut el a rászorulókhoz és mennyi a designerekhez.

webshop.unicef.hu

 

Amnesty International

Ha rezonálsz az ilyen jellegű emberjogi üzenetekre, akkor biztos találsz magadnak megfelelő szivárványos pólót vagy harcos kitűzőt a shopjukban. Egy olyan világért és benne egy olyan Magyarországért dolgoznak, ahol mindenki bátran kiáll a saját és mások jogaiért. Ebben a vízióban támogathatod őket a vásárlásoddal, vagy simán csak adományokkal.

amnesty.hu/shop

 

Tumblebee

A Tumblebee Tumbler egy hőtartó stílusos kávéspohár, ami a duplafalú technológiának köszönhetően hidegen/melegen tarthatja az italod órákon át. Tulajdonképpen egy termosz trendi formában és színekben. Az áruk 7-8 ezer forint között mozog. A méhek védelmét tűzték ki feladatul, minden egyes tumbler vásárlása után 5%-ot juttatnak az Országos Magyar Méhészeti Egyesületnek. Sőt rajtuk keresztül is lehet még több adományt juttatni az egyesületnek a vásárlásunk végén.

tumblebee.hu

 

 Geofy

Környezetbarát telefontokokat és ásványkarkötőket vásárolhatsz itt. Te választhatod ki, hogy a rendelésed összegének 10%-át mely környezetvédő egyesület kapja. Támogathatsz faültetést, a Myforest-en vagy OneTreePlanted-en keresztül, óceán tisztítást a The Ocean Cleanup-on keresztül, vagy a vadvilág megmentését David Sepherd alapítványán keresztül.

geofy.hu

 

Dedoles

Ki ne ismerné ezeket a vidám, színes zoknikat, alsóneműket, egyebeket. A Dedolesnek saját szisztémája van az adományozásra, az úgynevezett Dedoles aprók. Hogyan működik a Dedoles apró? Minden egyes Dedoles vásárlásod alkalmával a rendelés utolsó lépésében felkerekítheted a vásárlásod összegét. A kerekítés összegét az utolsó fillérig olyan projektek kapják, amelyek a környezetvédelem, a klímaválság elleni küzdelem, a szociálisan és egészségügyileg hátrányos helyzetűek, a gyerekek és az oktatás támogatására irányulnak. Vidám zoknit mindenkinek!

dedoles.hu

 

Netamin

A netaminon nemcsak beszerezheted a vitaminjaidat, de olvasgathatsz is róluk, elég sok tájékoztató anyag van fenn a honlapon. Továbbá gyakran fut valamilyen jótékonysági programjuk is, melyek során vitaminokat adományoznak a rászorulóknak. Ez eddigi projektekről a „Rólunk” menüpont alatt a „Jótékonyság” fülön olvashatsz, már két oldalnyi cikk gyűlt össze.

netamin.hu

 

Remélem kedvet kaptál a “jótékony-vásárláshoz”. Ha ismersz még ilyen oldalakat, kérlek írd meg hozzászólásban!

* Ez nem szponzorált tartalom volt. A fenti gyűjtést önszorgalomból végeztem, nem kaptam érte semmilyen juttatást.

A cikk első részét itt olvashatod:

Támogass egy jó ügyet a vásárlásoddal 1. rész

Érdekel a véleményed, kérlek oszd meg velünk!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük