Környezetvédelem

Támogass egy jó ügyet a vásárlásoddal! 1. rész.

Frissítve: 2022. dec. 4.

Összegyűjtöttem néhány olyan oldalt, ahol a vásárlásokból befolyt profit egy részét a társadalmi felelősségvállalás jegyében költik el.

Társadalmi felelősségvállalás? Mi lehet ez? Jótékonysági-, segélyszervezetek támogatása, környezetvédelmi projektek támogatása, oktatási, kutatási, humanitárius, állatvédelmi, közérdekű ügyek támogatása.

A képlet egyszerű. Te vásárolsz valamit, ők pedig abból X összeget eljuttatnak egy szervezethez. Win-win, mindenki nyer, mindenki elégedett. Van-e ennek marketing értéke? Természetesen van, de ebbe most ne menjünk bele. Csak annyit szeretnék megjegyezni, hogy sokkal rosszabbul is el lehet költeni a marketing büdzsét.

Első körben olyan webáruházakat gyűjtöttem össze, ahol fát ültetnek a vásárlásod után. Lássuk!

 

Myforest

Rögtön egy kivétellel kezdem, mert ez nem egy hagyományos webáruház, hanem az a közvetítő szerv, melyen keresztül a legtöbb webshop „intézi” a faültetést. Zseniális kezdeményezés! Te magad is adományozhatsz pénzt faültetésre. (1 facsemete mindösszesen 750 forintba kerül.) Fel vannak sorolva a befejezett és a tervezett projektek is, jól átlátható a tevékenység. Segítőként és földtulajdonosként is csatlakozhatsz a közösséghez. Nekem felkerült a Bakancslistámra, hogy legyen saját erdőm, minimum 10000 fa a cél! Már az első 10 meg is van.

https://www.myforest.hu/

4trees

Igényes AAA minőségű természetes ásványokból készült karkötőket vásárolhatsz az oldalon, és hozzá a tudatot, hogy tettél valamit a környezetedért. Maga a brand is erre épül, de nincs ezzel semmi baj, sőt a visszajelzéseik alapján ezt nagyon is sokan kedvelik. 6000 forint körül vannak a karkötők, zero waste csomagolásban küldik. Két alapítvány közül is választhatunk: A fenti Myforest és az Eden Reforestation Projects közül. (Érdekes, hogy a magyar ültetés többe kerül.)

https://4trees.hu/

 

Számoskifestő.hu

Te is lehetsz művész, csak kövesd a számokat! Kapsz egy számozott vásznat, számozott festékekkel, ecseteket, és még egy fát is ültetnek helyetted! Az alkotó tevékenység stresszkezelésre is nagyon jó, szóval remek kikapcsolódás, akár egy új hobbi is lehet a számfestés. Mikor legutóbb néztem 165 elültetett facsemeténél tartottak. Remélem, lesz még több is!

https://www.szamoskifesto.hu/

 

WoodForYou

Fából készült férfi és női karórák, illetve karkötők vannak a termékpalettán, szép fa dobozban. Egy termék után 1 facsemete kerül elültetésre. Az órák 30-60 ezer forint között mozognak, a karkötők 6-25 ezer körül vannak. Ezért az árért prémium minőséget ígérnek.

https://woodforyou.hu/

 

PureTerra

Elegáns női aranyozott nyakláncok lávakővel, melyek illóolajokat is párologtatnak. Kicsit misztikus az egész brand felépítése, de akik szeretik az ezoterikus vonalat, azoknak jó lehet. Kicsit összezavarodtam, mert a főoldalon azt írják, hogy minden nyaklánc után 1 facsemete kerül elültetésre. A termékoldalon viszont plusz szolgáltatásként van a faültetés feltüntetve +1000 forintért. Ami azért nem fair, mert a Myforestnél csak 750 forintba kerül egy fa. A nyakláncok amúgy 15 ezer forint körül vannak.

https://pureterra.hu/

 

Aromamazing

Ha már illatok, akkor itt az Aromamazing, ahol diffúzorokat, illóolajokat és aromaékszereket találhatsz. Minden diffúzor (párásító) után egy fát ültetnek. A diffúzorok 10 és 27 ezer forint körül vannak. Mire jó egy ilyen? Frissíti és párásítja a levegőt, illóolajokkal pedig még illatos is.

https://aromamazing.com/

 

Econor design

Ipari hulladékból készítenek dizájnbútorokat minimális ökológiai lábnyom hagyásával. Újrahasznosított, zero waste, hazai, dizájnos. Minden eladott bútor után 1 facsemete kerül elültetésre. Árak nincsenek feltüntetve a honlapon, e-mailben lehet ajánlatot kérni.

https://econordesign.hu/

 

Polcom-polcom

Szintén dizájnbútor, de ezek még lebegnek is. Polcok, éjjeliszekrények, sminkasztalok. Szépek, letisztultak, stílusosak, és árak is vannak a honlapon. minden egyes tömör fát tartalmazó bútor eladása után ültetnek egy facsemetét a Myforest-en keresztül.

https://www.polcom-polcom.hu/

 

Koffeinroasters

Minőségi kávé webshop, ahol 5 kg kávé eladása után ültetnek egy facsemetét. Kávéválasztással kapcsolatos információkat is kapunk. “Kávégurméknak” kötelező körülnézni a honlapon. 3000-től sok ezer forintig lehet itt különböző kávékülönlegességeket kapni.

https://koffeinroasters.hu/

 

Paperbourne

Nagyon érdekes, kraft papírból, fapépből készült hátizsákok. Vízálló, elnyűhetetlen, egyedi dizájn. Nem tartalmaznak állati eredetű alapanyagokat, újrahasznosítható „vegán bőrből” készülnek. Minden egyes megvásárolt termékkel 100 forintot juttatsz a kalapba, amelyből a Paperbourne a MyForest Közösségi Erdőkért Alapítvánnyal közösen fákat telepít Magyarországon. Az is valami.

https://paperbourne.hu/

 

StiffGear

Minimalista pénztárcák carbon, fa és alumínium anyagokból. Egyszerűek, könnyen hordozhatóak, azt hiszem, férfi célközönségnek készültek. Minden eladott pénztárca után egy facsemete kerül elültetésre. Az árak 8-10 ezer körül mozognak. Most éppen semmi nincs készleten, ahogy nézem. (dec.4.)

https://stiffgear.hu/

 

Yoga Sutra

Nem jógás webshop, hanem parafából készült kiegészítőket kínálnak, főleg női táskákat, de vannak esernyők és pénztárcák is. Állítólag 100% környezetbarát, ha létezik olyan. Egy termék megvásárlása után 1 facsemetét ültetnek. 15-25 ezer forint körül vannak a táskák.

https://yogasutrafashion.hu/

 

The Forstner

Megint divatos kiegészítők, női órák és karkötők. A megvásárolt terméktől függően 1-3 fa ültetését ígérik. Úgy gondolják, hogy ezzel vissza is adták a természetnek, amit elvettek tőle, és minden terméknél fel van tüntetve, hogy zéró ökológiai lábnyom. Szép is lenne. De nemes dolog, hogy támogatják a magyar erdőtelepítést a Myforest-en keresztül.

https://theforstner.com/

 

Ózongenerátor Shop

A covid betörésével gombamódra megszaporodtak az ózongenerátort kínálók és keresők tábora is. Korábban én azt sem tudtam, hogy létezik ilyesmi. A honlapon különböző ózongenerátorokat és tartozékokat vásárolhatunk, minden rendelés után ültetnek egy fát. A honlap nagyon informatív, segítenek a választásban, és még a Myforest projektjéről is van egy támogató leírás.

https://ozongeneratorshop.hu/

__________

Remélem, kedvet kaptál, hogy saját erdőd legyen. Ha ismersz még ilyen oldalakat, kérlek írd meg hozzászólásban!

A következő részt itt olvashatod, melyben olyan webshopokat, boltokat gyűjtök össze, ahol a vásárlással különböző jótékonysági szervezeteket támogathatsz.

* Ez nem szponzorált tartalom volt. A fenti gyűjtést önszorgalomból végeztem, nem kaptam érte semmilyen juttatást.

Érdekel a véleményed, kérlek oszd meg velünk!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

%d bloggers like this: