Könyvajánló

Könyvajánló: Napoleon Hill: Az erő útja

Szeretem Napoleon Hill könyveit, sokszor olyan találóan tud fogalmazni, hogy szinte beléd hasít a felismerés. Az erő útja is egy elég jó könyv, de nem übereli a Gondolkozz és gazdagodj bestsellerét. Világosan fogalmaz, de érdemes lassan és emésztve olvasni.

Ez a könyv arról szól, hogy milyen tulajdonságok elsajátításával lehetsz sikeres. Az ő módszere az volt, hogy sikeres embereket interjúvolt meg: iparmágnásokat, pénzembereket, és összegezte, hogy milyen párhuzamok vannak az életútjaikban.

 

Céltudatosság

A legfontosabb tulajdonság, ami egy sikeres embert jellemez, az a céltudatosság. Ez a fajta céltudatosság feltételez egy megszállottságot és egy pontos előképet. Nem kételkedhetünk és kerülnünk kell a negativitást. Nem merülhet fel, hogy „mi van, ha nem sikerül.”

Nem tarthatunk talonban B és C tervet, mindent egy lapra kell feltennünk és hinni, hogy megvalósítjuk. Nem könnyű ilyen lelkiállapotba kerülni, de ha erősek vagyunk, az kifizetődik.

 

A belső erőt megteremtő 10 alaptulajdonság

Ezeknek a tulajdonságoknak szokássá kell válni, különben nem sokat érnek.

  • céltudatosság
  • gyors döntésre való képesség
  • gerincesség
  • önfegyelem
  • a köz szolgálatának megszállott vágya
  • alapos szakmai tájékozottság
  • általános tolerancia
  • lojalitás a társakkal
  • nem szűnő tudásszomj
  • élénk képzelőerő

„Túl sokszor bizonyosodott be ahhoz, hogy kételkedhessünk benne: valamennyi teljesítmény alapja a mentális hozzáállás, nem pusztán a tudás vagy a képesség.”

 

Hogyan valósítsd meg a célodat?

Fontos, hogy legyen róla egy kristálytiszta víziód és néha a spirituális erők is nélkülözhetetlenek.

Először is írd le az életcélodat, tanuld meg, ismételd, higgy benne! Aztán tervezd meg a hozzá vezető utat, de csak rugalmasan. Figyeld a jeleket, hátha át kell alakítanod a tervet. A terv képlékeny, ne ragaszkodj feltétlenül hozzá, ha nem működik, attól még a célt elérheted.

Mindig rendelj a célhoz pontos időkeretet, határidőt, különben fennáll a halogatás veszélye. És a legfontosabb, hogy ügyelj a mentális hozzáállásodra!

 

Köss szellemi együttműködéseket!

Nem kell magányosan haladnod, kölcsön lehet venni mások műveltségét. tapasztalatát és befolyását. Az ilyen kapcsolatokat a közös érdek mozgatja, vagyis a résztvevők elkötelezettek a cél iránt. Legyen meg a harmonikus összhang. Senki nem lehet sikeres az életben barátságok ápolása nélkül. A sikeres házasság is a partner intelligens kiválasztásával kezdődik szerinte.

„Az az elme maradhat éber, fogékony és rugalmas, amelyik folyamatosan merít más elmékből.”

A jó hírnév és a bizalom az élet minden területén elengedhetetlen a sikerhez.

 

Összességében sokat tanulhatsz ebből a könyvből, még akkor is, ha egy régebbi korszakban íródott. Olvasmányos és tanulságos: ajánlom.

Érdekel a véleményed, kérlek oszd meg velünk!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük