Önfejlesztés

Néhány tipp, hogy könnyebben viseld a nehézségeket

Sokféle szenvedéssel találkozunk életünk során. Amit mások okoznak nekünk, vagy amit önként vállalunk. Mentális vagy fizikai, jellemépítő vagy romboló. Bármilyen is legyen, a fájdalom bennünk teremtődik, így van felette némi hatalmunk. Ebben a cikkben arról lesz szó, hogy miközben a célunk felé haladunk, és az utunk során sokat kell szenvednünk, hogyan tehetjük ezt elviselhetőbbé? (A kérdést Tiktokon kaptam egy kedves hozzászólótól, amit ezúton is köszönök. Kérdezz te is bátran!)

Néha bizony ez van, szenvednünk kell. Például egy nagy fogyás esetén nem lehet dalolva és fütyörészve ledobni a kilókat. Oda kell tenni magad az edzőpályán és számolni a kalóriákat. A szenvedést akkor a legkönnyebb elviselni, ha tudjuk, hogy lesz eredménye, ha megtérül valamilyen módon. Akár egy terhesség. Kihordani a babát nem egy leányálom, de mikor végre megszületik, nincs annál szebb élmény. Az első tippem is ehhez kapcsolódik, mármint az eredményhez.

 

Tippek a szenvedés elviselésére

1. Koncentrálj az eredményre és a célra!

Fontos, hogy számon tartsd a részeredményeidet. Általában a negatív dolgok jobban bevésődnek az elménkbe és észre sem vesszük, hogy közben mennyit haladtunk előre. Legalább hetente írd össze, hogy miket tettél a célod eléréséért. Tartsd szem előtt a célodat és miértedet is! Mindig lásd tisztán, hogy hova akarsz eljutni, és miért. Ha vizuális típus vagy, akkor tapétázd ki vele a falat, hogy el tudd magad képzelni a jövőbeli kívánt szituációban.

 

2. Ellensúlyozz!

Csinálj több olyan dolgot, ami feltölt. Akár hobbiról van szó, akár valakinek a társaságáról, próbáld kiegyenlíteni a szenvedést ezekkel a pozitív élményekkel. Ne az önsajnálatra pazarold az időt, hanem az ilyen tevékenységek keresésére.

 

3. Keress magad mellé társakat!

Bármilyen hülyén hangzik, együtt szenvedni sokkal könnyebb. Sőt néha attól szenvedünk a leginkább, hogy a környezetünk nem érti, hogy mit csinálunk, ezért magányosnak érezzük magunkat. Keress olyanokat, akik hasonló cipőben járnak, mint te. A világ nyitva van, szinte minden témára van már egy Facebook csoport.

 

+1 tipp. Talán nem is kell szenvedned!

Egy célhoz többféle út is vezet. Ha túl nehezet választottál, érdemes körbenézned, hátha találsz egy könnyebbet. Gyakran beleesünk ebbe a csapdába, ha túl gyors eredményeket szeretnénk. Aztán belerokkanunk és az egész megvalósításosdi kudarcba fullad. Nem kell minden azonnal. Ha nem bírod, válassz egy könnyebb utat, ami lehet, hogy hosszabb lesz, de legalább nem veszik ki belőled minden öröm, mire odaérsz.

Érdekel a véleményed, kérlek oszd meg velünk!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük